Vakantiepark Peter Gillis gesloten: wat als je al geboekt hebt?

Peter Gillis

Vakantiepark Prinsenmeer van televisiepersoonlijkheid Peter Gillis is dit vakantieseizoen nog niet open gegaan. Vorig jaar werden de vergunningen door de gemeente Asten ingetrokken. Het is zonder vergunning verboden op het park te verblijven of te recreëren. Toch worden er nog voor duizenden euro’s seizoensreserveringen verkocht. In de uitzending van maandag 22 april besteedde Radar hier aandacht aan.

Ingetrokken vergunningen

Eind vorig jaar werd de exploitatievergunning voor vakantiepark Prinsenmeer ingetrokken.  De gemeente vermoedde dat Gillis het park gebruikte voor criminele doeleinden. Er werd een Bibob-onderzoek gestart, waarin wordt bekeken of er een ernstig gevaar bestaat dat een vergunning wordt misbruikt. Op het Bibob-onderzoek rust geheimhouding, dus kan de gemeente over de inhoud van het onderzoek niets openbaar maken.

Ook was het niet toegestaan dat er mensen permanent op het park woonden, waar dat wel gebeurde. Op dit moment wonen er nog 130 mensen in het park, in 50 chalets. De gemeente Asten heeft besloten dat zij uiterlijk 15 september het park moeten verlaten.

Vakantie op een gesloten park

Ondanks dat het park meerdere vergunningen mist en het geschil tussen de gemeente en Oostappen Vakantieparken nog doorsuddert, kun je nog steeds een vakantie of seizoensplaats boeken op Prinsenmeer. Gedupeerden deden vorig jaar aanbetalingen van 1500 euro, of zelfs het volle bedrag van 3700 euro, voor een park dat daarna sloot en niet meer open gaat. Zij willen nu hun geld terug, maar het bedrijf laat niet van zich horen.

Advocaat consumentenrecht Nicolette Heijkant licht toe: “Het bedrijf van het vakantiepark kan zijn kant van de overeenkomst niet nakomen, dus hebben bezoekers recht om hun geld terug te krijgen. Zo simpel is het eigenlijk.”

Nieuwe wind

De negen vakantieparken van de Oostappen Groep zijn intussen onder leiding van Matthijs Stevens, die het stokje van Gillis overneemt. Gillis geeft aan dat de ingetrokken vergunning reden was voor zijn opstappen. De nieuwe exploitant moet ook gewoon het vergunningstraject opnieuw doorlopen, geeft gemeente Asten aan. 

“Daarom is de kans dat Prinsenmeer deze zomer nog open gaat nihil,” aldus Nicolette Heijkant.

Meer over